15 igennel elfogadta a Békés megyei közgyűlés a rendőrségi beszámolót

 

A Békés Megyei Rendőr-főkapitányság 2018. évi tevékenységéről számolt be a Békés Megyei Önkormányzat Közgyűlése előtt dr. Polyák Zsolt r. dandártábornok, megyei rendőrfőkapitány.

A Békés Megyei Önkormányzat Közgyűlésének 2019. június 13-án megtartott ülésén napirenden szerepelt a Békés megye közbiztonságának 2018. évi helyzetéről, a közbiztonság érdekében tett intézkedésekről és az azokkal kapcsolatos feladatokról szóló beszámoló. A Békés Megyei Rendőr-főkapitányság vezetője, dr. Polyák Zsolt r. dandártábornok, rendőrségi főtanácsos tájékoztatta a testület elnökét és tagjait a megye közbiztonsági, bűnügyi helyzetéről, a közrendet érintő eseményekről, illetve a rendőrség tevékenységéről.

A közgyűlésen részt vett dr. Gömbös Sándor r. dandártábornok, rendőrségi főtanácsos, az Országos Rendőr-főkapitányság hivatalvezetője, és jelen voltak a Békés Megyei Rendőr-főkapitányság rendőrfőkapitány-helyettesei, valamint a rendőr-főkapitányság illetékességi területén működő rendőrkapitányságok, határrendészeti kirendeltségek vezetői is.

A beszámolót követően a testület tagjai közül többen elismerően szóltak a Békés megyei rendőrök tevékenységéről, a közrend, a közbiztonság érdekében végzett rendőri munkáról, az elért eredményekről. A képviselők a megyei rendőrfőkapitánytól választ kaptak a közbiztonságot érintő kérdéseikre, észrevételeikre is.

A Békés Megyei Önkormányzat Közgyűlése 15 igen szavazattal, egy tartózkodás mellett elfogadta a beszámolót. A döntésről szóló határozatban a testület tagjai köszönetet mondtak a Békés megyében szolgálatot teljesítő rendőröknek a megye közrendjét, közbiztonságát szavatoló munkájukért, tájékoztatta portálunkat Tűri Zsanett c. r. hadnagy a Békés Megyei Rendőr-főkapitányság sajtóreferense.

Close