Egy Fideszes kormányban minden lehetséges! – Kitüntették a költségvetési csalással gyanúsított fideszes Simonka Györgyöt!

A múlt pénteken a „Dél-Békési Térségért végzett kiemelkedő eredményességű, maradandó értékű, megbecsülést kiváltó, a térség fejlődését, elismertségét szolgáló tevékenységgéért” Dél-Békési Térségért kitüntetést vehetett át Mezőkovácsházán Simonka György, a térség országgyűlési képviselője.

Igazán szép gesztus ez a Dél-Békési Kistérség Többcélú Társulás Társulási Tanácsától, hiszen a most kitüntetett fideszes képviselőt pont azért gyanúsítja az ügyészség bűnszervezetben elkövetett, különösen jelentős vagyoni hátrányt okozó költségvetési csalással, mert jogellenesen szerezhetett meg uniós fejlesztési pénzeket. Az ügyészség gyanúja szerint a túlárazott beruházásokat végző vállalkozóknak a kifizetett ár 45 százalékát kellett visszaadni Simonkának készpénzben.

Az általa okozott vagyoni kár meghaladja az 1 milliárd 400 millió forintot.Tavaly ősszel Simonka otthonában és az orosházi Fidesz-irodában is házkutatást tartottak a nyomozók.

A kitüntetésről Simonka a Facebookon azt írta:

„Nagy megtiszteltetés, hogy ezt a díjat átvehettem főleg úgy, hogy a Dél-Békési polgármesterek tanácsa egyhangúlag döntött arról, hogy Én kaphatom meg elsőként.”

A képviselő a díjat az Ismerős Arcok Nélküled című számával köszönte meg.

A Magyar Narancs megjegyezte, hogy Simonka mellett Rajos Istvánt, Mezőhegyes fideszes alpolgármesterét is kitüntették.


Close