Jakab Péter: míg idehaza a migránsokkal riogatja az embereket a Fidesz, addig olcsó munkásokat toboroz Belső-Ukrajnából

A Jobbik országgyűlési képviselője, Jakab Péter szerint felháborító, hogy miközben folyamatosan bevándorlókkal riogat a kormány, addig szinte megállás nélkül özönlenek be a külföldi vendégmunkások az országba.

A Jobbik frakcióvezető-helyettese, Budapesten az egykori Árpád Kórház épülete előtt úgy fogalmazott, hogy a változáshoz “egy óriási kijózanító pofont” kell kapnia a Fidesznek a május 26-ai európai parlamenti választáson a magyar emberektől.


Jakab Péter szerint halálos a kormány gazdaságpolitikája, ugyanis míg idehaza a migrációs veszéllyel riogatja az embereket a Fidesz, addig intenzív kampánnyal toboroz dolgozókat Belső-Ukrajnából a kormányzat.

„Orbán Viktor eljutott oda, hogy már nemcsak a magyarok megélhetését teszi kockára, de ha kell, feláldozza a magyarok életét is, csak azért, hogy olcsó munkaerőt biztosítson a stratégiai partnereknek”

– tette hozzá Jakab Péter.

Az ellenzéki párt képviselője szerint rendkívül súlyos az egészségügy helyzete Magyarországon. Mégis, ezzel szemben fideszes képviselők hagyták jóvá, hogy kórházakat alakítsanak át e célra.

„Teszik ezt úgy, hogy évente 24 ezer magyar ember hal meg azért, mert nem jut megfelelő kórházi ellátáshoz”

– fogalmazott a Jobbik országgyűlési képviselője.

Jakab Péter szerint a május 26-ai EP-választásnak óriási tétje van: munkásszálló vagy kórház, keleti vendégmunkás vagy nyugati bér, Fidesz vagy Jobbik.

Mint arról portálunk is korábban cikkezett, a közelmúltban fenyegették meg Strummer János politikust. Újságírói kérdésként hangzott el – nem fél e hasonló fenyegetések miatt?

Jakab Péter azt válaszolta,

hogy akkor, mikor az ellenzéki politikusok beletenyerelnek a kormány bizniszébe, és egy maffiakormányzás idején sajnos lehet attól tartani, hogy akár fizikai retorziót is kilátásba helyeznek velük szembe, de a politikájukat ez nem szabad, hogy befolyásolja.

Jakab Péter úgy fogalmazott, hogy egy feladatuk van, hogy képviseljék a magyar társadalom legszélesebb javát, ne csak a Jobbikosokat, ne csak a baloldali szavazókat de egyébként a Fidesz-szavazókat is. A politikus úgy gondolja, hogy a fideszes szavazó is áldozata annak a politikának, amely kórházakat zár be azért, hogy idegen vendégmunkásokat szállásoljon el benne.

Close