Mellékutakra nincs pénz, de Orbán Ráhel-féle állami divatcégre, illetve Ugandát támogatni van!

Hihetetlen de igaz, hogy míg mellékutak javítására éveket kell várni egy-egy vidéki falunak illetve városnak mert nincs forrás két település közötti mellékút javítására, addig a szaros pelenkát elhajító Orbán Ráhel-féle állami divatcégre illetve jeruzsálemi külgazdasági iroda létrehozására Izraelben és Ugandát támogatni mindig van forrás

írja az index.hu.

Egymilliárd forinttal támogatja a központi költségvetés a Magyar Divat & Design Ügynökség idei tevékenységét, derült ki a pénteki Magyar Közlönyből.

Ezt az állami céget a Magyar Turisztikai Ügynökség (MTÜ) alapította 150 millió forintos költségvetéssel, és januárban kapott meg székháznak egy budai villát az Istenhegyi úton, amit fel is újítanak. A cégben nincs semmilyen formális funkciója a kormányfő lányának, de vezetőjét, Bata-Jakab Zsófiát a barátnőjeként tartják számon, és Orbán Ráhel a cég reprezentatív eseményein is részt vesz.


A kormányhatározatból nem derül ki, hogy az egymilliárdos támogatást pontosan mire szánják, célként a „magyar divat és designipart átfogó, megújító fejlesztési feladatok hosszú távú koncepciójának kidolgozása” van megnevezve.

A hivatalos lapban további nagy összegű támogatások odaítéléséről szóló döntések is megjelentek:

    • 2,4 milliárd forint jut idén és még egyszer ennyi 2020-ban az Ugandai Köztársaságban megvalósuló nemzetközi fejlesztési programra;

 

    • 1 milliárd forint idegenforgalmi szempontból fontos fesztiválok, kulturális nagyrendezvények támogatására;

 

    • 603 millió forint idén és 323 millió forint jövőre egy jeruzsálemi külgazdasági iroda létrehozására Izraelben;

 

  • 104 millió forint külképviseleti iroda megnyitására Laosz fővárosában.