Békéscsabai általános iskolás nyert a “Mutimitdolgozol” országos pályázaton

A #Mutimitdolgozol pályázaton az általános iskola alsó tagozatos diákjai indulhattak egyénileg vagy csoportosan. Az indulóknak be kellett mutatniuk, hogy mivel foglalkoznak a szüleik és miért büszkék a munkájukra. A diákok bármilyen műfajjal nevezhettek. Készíthettek videót, fényképet, animációt, rajzot, festményt vagy írhattak szöveget vagy akár drámát is. A 2018. november 19. és 2019. január 14. között zajló versenyre 121 darab érvényes alkotás érkezett az ország számos általános iskolájából.

Békéscsabai általános iskolás lett első helyezett a BT (British Telecommunications) által indított #Mutimitdolgozol országos pályázaton. A ma Budapesten tartott díjátadó ünnepségen jelen volt Dr. Beneda Attila, család- és népesedéspolitikáért felelős helyettes államtitkár is. A #Mutimitdolgozol verseny célja az volt, hogy a gyerekek megmutassák, miért büszkék a szüleikre, és néznek fel rájuk a munkájuk miatt. A pályázatot a Három Királyfi, Három Királylány Mozgalom is támogatta.  A 121 beérkezett pályázat közül a szakmai zsűri a békéscsabai Lischka Csenge kisfilmjét választotta a legjobbnak. Csenge az elismerés mellett 200 ezer Ft értékű sport ajándékutalványt is nyert az osztályának.

Lischka Csenge, a békéscsabai Savio Szent Domonkos Általános Iskola és Óvoda 4. a osztályos tanulója nyerte meg a #Mutimitdolgozol országos általános iskolai versenyt. Csenge kisfilmjében azt mutatta be, miért büszke az édesapjára.  A kislány felkészítő tanára Bódiné Bazsó Tünde volt.

Lischka Csenge, a békéscsabai Savio Szent Domonkos Általános Iskola és Óvoda 4. a osztályos tanulója

A szakmai zsűri értékelése alapján Csenge filmje logikusan felépített, átgondolt. Láthatóan sok munkát, szervezést és tervezést igényelt az elkészítése.  Egy igazi közösséget összekovácsoló alkotás, amelyből bepillanthattunk a család, az osztály, a barátok és a város életébe. A film legnagyobb erénye az, hogy bemutatja Csenge és édesapja irigylésre méltó, különleges, érzelmekkel teli kapcsolatát.

Kucsma Gréta (b) és Lischka Csenge

A pályázaton kiemelkedő teljesítménye miatt elismerő oklevelet kapott még Kucsma Gréta, ugyancsak a békéscsabai Savio Szent Domonkos Általános Iskola és Óvoda  ugyancsak 4. a osztályos diákja.

Szabó Zoltán, a BT ügyvezető igazgatója elmondta: A #Mutimitdolgozol pályázatot azért indítottuk, hogy segítségével előtérbe helyezzük a családbarát felfogást, melyet mi munkáltatóként is fontosnak tartunk. Nagyon örülünk annak, hogy ilyen magas számban érkeztek be hozzánk egyedi, kreatív és minőségi alkotások az ország számos általános iskolájából. A legbüszkébbek pedig arra vagyunk, hogy a verseny hihetetlen mértékben mozgósította az iskolákat, a pedagógusokat és a helyi közösségeket is, köztük a békéscsabaiakat is.”

Csenge filmje:

Close