A fideszes Zalai Mihály szerint, nem olyan tragikus, hogy 800 munkahely szűnt meg a megyében

Csütörtökön ülésezett a megyei közgyűlés, amelyre egy baloldali képviselő elvitte a Békés Megyei Nyugdíjas Parlament kérését, amely szerint szerették volna az idősek, ha valamely közgyűlésen az általuk elkészített szakmai anyagot is megtárgyalnánk, majd pedig megvitatnánk.

A fideszes képviselők olyannyira megijedtek a testület megyei vezetőjétől, egy idős úrtól, hogy semmiképpen nem engedték a téma napirendre vételét egészen az őszi választásig. A közgyűlésnek valóban nem jogszabály adta kötelessége a nyugdíjasok helyzetének megvitatása, de számtalan más – nem hatáskörbe tartozó – témát is megvitattak már, nyilatkozta portálunknak Samu Tamás Gergő.

Ülésezik a Békés Megyei Közgyűlés Békéscsabán

Gajdos Attila jobbikos képviselő ezzel kapcsolatos éves munkatervet módosító indítványát a fideszes többség természetesen leszavazta.

Zalai Mihály: Nem olyan tragikus a helyzet

A nyugdíjasok melletti kiállás után Samu Tamás Gergő azt is elmondta, hogy a megye munkaügyi helyzetével is bővebben kéne majd foglalkozni, hiszen az elmúlt hetekben 800 állás szűnt meg Békés megyében, csak Szarvason, illetve Mezőkovácsházán. Zalai Mihály fideszes közgyűlési elnök szerint “nem olyan tragikus a helyzet”, amíg azt látja, hogy Kisújszállásról is jönnek a megye egyik üzemébe dolgozók.

Zalai Mihály szerint nem tragikus, hogy a megyében 800-an vesztették el a munkahelyüket.
Close