Sneider: El vagyok szánva arra, hogy börtönbe kerülök, vagy hogy egy félőrült megöl az utcán!

Fotó: Béli Balázs / Alfahír

A Jobbik szombaton tartja évadnyitóját, amelynek különös pikantériát ad, hogy előző nap Sneider Tamás, a legerősebb ellenzéki párt elnöke arról beszélt, hogy a közel 1 milliárd forintos ÁSZ-büntetés rendkívül komolyan érinti a gazdálkodásukat, sőt, felvetette azt is, hogy egy rendkívüli kongresszusi ülésen a Jobbik esetleges megszűnéséről is tárgyalni kell majd.

Az évadnyitón a pártelnökön kívül felszólalt Gyöngyösi Márton frakcióvezetője és elnökhelyettese is. Az eseményről az Alfahír szinte percről-percre tudósított.

[fbvideo link=”https://www.facebook.com/JobbikMagyarorszagertMozgalom/videos/740709966329310/” width=”800″ height=”500″ onlyvideo=”1″]

15:52

Felkészült arra is, hogy megölik

A Jobbik lelkét mindig az igazságkeresés adta, mindig a megalázottak fájdalmát látta, akkor is, amikor például bűnözők terrorizáltak falvakat.

A Jobbik lelke egyetlen egy szó: az igazság. Mi az igazság oldalán állunk, nem kellet megváltoznia a Jobbiknak, de nekem sem, 30 éve is az igazságért harcoltam – szögezte le Sneider Tamás. Egy dolog hajtott minket ebben a Mozgalomban, az igazság kereséses, egy igazságos társadalom megteremtése – fűzte hozzá.

A Jobbik az igazságosság pártja! – ismételte meg.

Fotó: Béli Balázs / Alfahír

Betilthatják a Jobbikot, de semmire nem mennek bele, az igazságot keresők közösségét nem lehet betiltani, mindig is voltak olyan hősök, akik felvállalták az igazságkeresést – hangzott el.

“Bízzatok bennük, nem félünk”. El vagyok szánva arra, hogy börtönbe kerülök, vagy hogy egy félőrült megöl az utcán – tette még hozzá.

Elmondta azt is, továbbra is tud működni a párt, ha nem, akkor is megtalálják az ellenállás módját, Sneidernek is vannak ötletei.

Nem fogunk meghátrálni, harca fel! – zárta beszédét Sneider Tamás

15:48

Sneider: Új rendszer kell

Sneider Tamás: Nagyon határozott elképzeléseink vannak arról, hogy mit szeretnénk. Mi csak azokkal a parlamenti pártokkal vagyunk hajlandóak együttműködni, akik hajlandóak kiállni a demokrácia mellett és betartják a törvényeket.


Demokratikus médiaszabályozásra van szükség, a közmédia kapja vissza köz jellegét. Új demokratikus választási rendszert kell kialakítani. Létre kell hozni a korrupcióellenes ügyészséget, és már korábban elhangzott, hogy rendkívül fontos az autonomia kérdése is. Magyarországot meg kell védeni a tömeges bevándorlástól.

Új rendszert kell létrehoznunk, nem egyszerűen leváltani egy korrupt rendszert, hanem az egész rendszert kell leváltani. Az, hogy Magyarország ide jutott nem csak az “enyveskezű” bűne, hanem azoké is, akik az elmúlt 30 évben hozzájárultak az ország szétrablásához.

Ki kell mondanunk, hogy 30 évvel ezelőtt, óriási hiba volt, hogy az elszámoltatás elmaradt.

A Jobbik egy modern, szocilis, nemzeti néppárt, amely békés, fejlődő a mai kor kihiívásának megfelelő kormányzást szeretne.

15:41

Sneider Tamás: Mi vagyunk a magyarság egyetlen komoly reménye

15:39

Csak egy szociális nemzeti néppárt tudja leváltani ezt a rezsimet
De miért küzdünk? mert mindenki egy szebb jövőt szeretne a gyermekének – fogalmazott Sneider Tamás.

Sokan gondolják úgy, hogy a gyermekeik mások rovására gazdagodjanak, de a nemzetben gondolkodó Jobbik úgy látja, hogy csak a közösséggel együtt lehet gyarapodni.

A szorgalomra és a tudásra alapuló jövőt akar a Jobbik – mondta el.

Sneider Tamás szerint vannak olyan helyek, ahol ez megvalósul, a legsikeresebb országokat kell figyelembe venni, így például a skandinávokat, ahol a hibák dacára is messze jobban működik a társadalom. Az adóért cserébe kiváló oktatás, egészségügy jár, megvetik a tolvajokat, sokkal több gyermek születik, és védik a munkások jogait.

Hiszem, hogy nekünk ezen országok felé kell orientálódnunk, ez teljesen ellentétes az Enyveskezű céljától, aki retteg a nyílt vitától. “Látjuk, egy nagyon gyáva ember” – jegyezte meg a pártelnök, majd hozzátette: közönyösen szotyizva nézi lelátó népét a VIP-ból, nekünk ezt a közönyt kell lecserélni,

Csak egy szociális nemzeti néppárt tudja ezt lecserélni, tudja ezt az Enyveskezű is, ezért nem retteg a baloldali, liberális pártoktól.

Ha a Jobbik erősödik, a Fidesz gyengül. Vannak olyan fideszesek, akik például látják, hogy elnéptelenedik vidék, ez az ő gondolkodásukat felénk irányítja – magyarázta.

Tudjuk, hogy óriási az ellenség ereje, ezért kell együttműködést kialakítani, óriási a Jobbik felelőssége, hogy a XXI. századi pártok között együttműködés legyen. Ha ez nem történik meg, akkor pár év múlva az itt lévők közül mindenki börtönbe, vagy külföldre kerül.

15:29

Bátorságra van szükség

A párt elnöke, Sneider Tamás úgy fogalmazott: Aki itt van az önmagában is hős, mert ebben a küzdelemben hősökre van szükség. Barátságra és becsületre van szükség. Mi vagyunk a magyarság egyetlen komoly reménye. Különös év volt a 2018-as, mivel 1,3 millió ember szavazott a pártra, mégis történelme legnagyobb veszélye fenyegette a pártot. Volt itt gazdasági csőd, és volt egy szűk csoport, aki igyekezett átvenni a hatalmat a pártban. Gyors és határozott döntésekre volt szükség. A jobbik a támadások ellenére tovább erősödött. 41 új alapszervezetet alapítottunk és 350 új tagunk lett.

15:25

Orbán az emberére talált

“Harc a végsőkig!” – így kezdte Sneider Tamás, aki szerint ebben az egy mondatban meg lehet fogalmazni azt, ami vár a pártra a következő évben, de még a börtön sem tántoríthat el őket. Gonosz szolga hadak rabolják az országunkat, nemzetünket, de mi kitartunk – fogalmazott.

Mindent megteszünk azért, hogy ez a despota rendszer megszűnjön, még akkor is, ha a demokratikus világ cserben hagy – vont párhuzamot ’56-tal. Ma minden nagykövet, konzul megveregeti a vállunkat, a valóságban pedig a külföldi kormányok, a gazdasági érdekek fenntartják az Enyveskezű hatalmát – magyarázta.

350 cikk próbált lejáratni, és elhitetni, hogy én vagyok a világ leggonoszabb embere, ám ez nem tántorított el, sőt, megerősített. Láttuk Vona Gáborra mi történt, az lesz a legnagyobb támadásoknak kitéve, aki a legerősebb ellenzéki pártot vezeti – fogalmazott.

Emberére talált, engem nem fog megfélemlíteni – üzente Orbán Viktornak.

15:15

Gyöngyösi Márton: Óriási felelősség van rajtunk

Gyöngyösi úgy fogalmazott:

“Ha megkérdeznek titeket, hogy miért kell elmenni május 26-án az Európai Uniós választásokra, akkor azt tudom mondani, hogy a háborút vagy a békét akarják-e választani. A jobbik olyan Magyarországot szeretne, ahol az emberek szóba állnak egymással. Merjünk egyetérteni abban, hogy nem kell mindig egyetérteni mindenben. A jobbik nem dirigálni, hanem építkezni akar. Számítunk mindenkire, aki a jobbik céljait elfogadja és válára veszi. Magyarorság legnagyobb demokratikus ellenzéki pártjának lenni óriási felelősség.”

Hozzátette, hogy elmúlt az az idő, hogy kampányfogásokban és csodafegyverekben higyjenek. Csak olyan fegyverek léteznek, amelyhez rengeteg munka kell. Csak akkor lesz csoda, ha mindenki beleveti magát teljesen. El kell vinni a programot minden választóhoz. A jobbiknak lelke van, amelyet Orbán Viktor sem tud elvenni. A jobbik a legnagyobb ellenzéki párt és ez óriási felelősséggel jár, az a cél, hogy megvédjék a demokráciát, a sajtószabadságot és az orbáni egypártrendszer kiépítését el kell kerülni – mondta a párt frakcióvezetője.

15:12

Autonómiát!

Az EU-ban a letelepedési programot sem nézik jó szemel, a bukott macedón miniszterelnök miatt nem tockos, hanem “csicskalángos” jár – fogalmazott Gyöngyösi

Az illegális migrációval szembeni védelmet ajánljuk – sorolta a programot. Szerinte a kivándorlásról is beszélni kell, “ha elvárjuk azt, hogy ne feledjék az országot, nem feledjük el mi se őket”.

A brexit megmutatta, hogy hova vezet a felelőtlen politizálás – fogalmazta meg kritikáját, idekapcsolta a párt béruniós kezdeményezését, amely kapcsán megjegyezte, ma már a bérfelzárkóztatásról az egész EU-ban beszélnek.

A munkaerőhiány megoldására nem a túlóra a megoldás, hanem a tisztességes bérek – szögezte le.

“Újra ezt mondják nyugaton, hogy magyar ne lopj, de tudatni ki velük, nem mi lopunk, hanem Orbán Viktor és haveri köre” – ezt azért fontos hangsúlyozni, mert így az EU Orbánék miatt vennél el a magyarok pénzét. Ezért a Jobbik követeli, hogy “csatlakozzunk az EU ügyészéghez, mert szeretnénk a pénzünknél maradni, és az eszünknél is”.

Magyarországon maga a kormány az egyik álhírgyártó, a köztévébe akkor juthat be ellenzéki képviselő, ha átmászik a kerítésen. Meddig kell még elviselnünk a népbutítást, ameddig valakit meg nem lincselnek az utcán? – tette fel a kérdést.

Követeljük az Európai fellépést a fake news ellen, ne nézzenek minket birkának – hangzott el..

Ma Orbán politikájával elárulja a külhon magyarságot, autonómia helyett csak politikai gesztusok vannak – mondta el.

Autonómiát a magyarságnak, ezt követeli a Jobbik.

15:12

Gyöngyösi Márton: “csatlakozzunk az EU ügyészéghez, mert szeretnénk a pénzünknél maradni”

Fotó: Béli Balázs / Alfahír

15:00

Gyöngyösi: A kormány fél tőlünk

Gyöngyösi Márton: ha 2018 nehéz volt, akkor azt kell mondjam, hogy 2019 még nehezebb lesz. A centrális erőtér megroppant, a NER egyre jobban támad minket. A Fidesz fél, mert mindenféle lejáratás és támadás ellenére nem állnak többen melléjük. A Fidesz stratégiája az ékverés, kiderült, hogy nem tudnak, nem képesek senkivel összefogni. Minél jobban feszítik a húrt, annál nehezebben állunk majd meg az elszámoltatásnál.

Hozzátette, hogy Orbán Viktor rendszere nem ismer ellenvéleményt. A Jobbik a kormány első számú ellensége. Veszélyt jelent a párt Orbán rendszerére.

Gyöngyösi úgy fogalmazott: Demokrácia és szabadság vagy a diktatúra és nyomor, ez az EP-választásnak jelenleg a tétje. Ez az Európai Unió már nem az az EU, ami korábban volt. 2019-re az Európai Unió természete is gyökeresen megváltozott, ma már a kritikáknak és a vitáknak is helye van. A Fidesz és a kormány célja a totális háború. Semmi sem akadály nekik, ha kell rágyújtják mindenkire a házat. Ha Orbán Viktort nem tudjuk megfékezni, akkor felmerülhet hazánk kizárása az EU-ból. A Jobbik a miniszterelnök felelőtlen politikájával ellentétben, felelős politikát hirdet.

14:57

“Nem sikerült felszámolni ezt a pártot!”

Gyöngyösi Márton beszéde elején elmondta: akik 2018-at végigcsinálták a Jobbikkal, azok a legkeményebb hazafiak. “2018 közösségünk legnehezebb éve volt, hóban és fagyban kezdődött, és hóban és fagyban végződött” – utalt az év eleji választási kampányra, és a decemberi tüntetésekre.

Orbán Viktor tavaly kitűzte azt a célt, hogy megsemmisít bennünket, azt gondolta, hogyha elveszi a pénzünket egy gigabírsággal, megsemmisülünk – fogalmazott Gyöngyösi, hozzátette: ez nem sikerülhet, a Jobbik különb, mert ennek a pártnak lelke van, amit nem lehet elvenni,

A választások után Orbán Viktor újabb tervet szőtt, ha a párt élére megvásárolt embereket ültetnek, akkor a Jobbik a Fidesz kiszolgálójává silányul – idézte fel az elnökválasztást a politikus. De ez nem sikerült, ezért megpróbálta kettészakítani – folytatta. De aki elment, annak helyére jött más, minden közvélemény-kutatás szerint erősödik a Jobbik – fogalmazott.

“Az árulók ezt dühösen látják” – bár több a köztévében a szereplésük, mint amennyi tagjuk van,

“Mondjuk ki hangosan, nem sikerült felszámolni ezt a pártot” – hangsúlyozta.. A kudarc feldühíti az árulókat. Jönnek még újabb bírságok, minden bozót mögött ott fognak leselkedni, de mi nem a bozótosban settenkedünk.

14:43

A díjátadás
Fotó: Béli Balázs / Alfahír

14:36

Murányi Levente a díj átvétele után úgy fogalmazott:

Mi a Jobbik vagyunk 56 szellemi örökösei. Sokan próbálkoztak ennek az eszmének az ellopásával. Az, hogy ezek tönkre akarnak minket tenni, azt mutatja, hogy ezek valóban félnek tőlünk. A mi tönkretételünk, az ő érdekük, mert mi kimondjuk, hogy mire van szüksége hazánknak.

14:29

Murányi Levente lett a díjazott

A Pongrátz Gergely Érdemkeresztet ebben az évben, az egykori 1956-os hős és a párt korábbi országgyűlési képviselője, Murányi Levente kapta. A díjat Gyüre Csaba, a párt alelnöke adta át.

Alfahír

Close