Takarékszövetkezeti fiókok bezárása miatt tiltakoznak Dél-Békésben

A kunágotai Takarék épülete

Aláírásgyűjtésbe fogtak a békési Lőkösházán és Kunágotán is, hogy ne zárják be a takarékszövetkezeti fiókokat. Szerintük megint a falvakban élőkön csattan az ostor.

Több kistelepülésen is felháborodást okozott a helyi fiókok bezárása, pedig a racionalizálásra hivatkozva a TakarékBank fiókjainak harmadára is lakat kerülhet.

Többen ki akarják venni megtakarításukat

„Nekünk is van részjegyünk, még a szüleim tették be az akkor nem kis pénznek számító tízezer forintjukat, fontolgatom, hogy kivegyem”

– mutatja Borzán Jánosné a papírt, hogy ők is tulajdonosai a Békés Takarék Szövetkezetnek. Ehhez képest a szövetkezet közgyűlési döntéséről csak a határozat számát küldték meg számukra, amikor a bezárásról döntöttek, írja a Hvg.hu

Kunágota is kiáll a Takarékbankja mellet

Ne hagyjuk, hogy bezárásra kerüljön településünkön a régmúlttal rendelkező, évtizedeken keresztül jól működő Takarékszövetkezet. A településen élő embereknek szükségük van a pénzintézetre, amelyben megbíznak, bizalommal fordulhatnak az ott dolgozó emberekhez, nyilatkozta portálunknak egy helyi lakos.

Mint arról portálunk is cikkezett, a Takarékbank Zrt. november 30-i rendkívüli közgyűlése után a cégcsoport vezetői bemutatták a takarékok 5 éves stratégiáját. A cél az egységes informatika, arculat, ügyfél-kiszolgálás, termékek, amellyel a csoport növelni szeretné a piaci részesedését.


A Békés Takarék, a szövetkezeti pénzintézetekkel, több lépcsőben léptek fúzióra egymással, ez a folyamat 2017 decemberében zárult le.

Az ötlet nem új: a hatvanas években alapított helyi takarékszövetkezetek integrációja már a rendszerváltás környékén felvetődött. A folyamat azonban 2010 után indult meg igazán, amikor megalakult az ennek a lebonyolítására hivatott Szövetkezeti Hitelintézetek Integrációs Szervezete és a TakarékBank.

Close