Három balesetben öten sérültek meg Békés megyében a téli útviszonyok miatt

Csabaszabadi irányából Békéscsaba felé tartó személygépkocsi megcsúszott és keresztbe fordult, majd összeütközött a neki szemből érkező autóval. Fotó: police.hu

Békés megyében 2019. január 5-én három személyi sérüléssel járó közúti közlekedési balesetről érkezett bejelentés a rendőrségre.

Békésen, a Kossuth Lajos utcán, 15 óra 10 perckor egy személygépkocsi egy kanyar után a havas úton megcsúszott, lesodródott az útról és fának, majd egy háznak ütközött. A balesetben a jármű egyik utasa könnyebben megsérült.

Battonyán, az Árpád utcában, 17 óra 30 perc körül megcsúszott és árokba borult egy személygépkocsi, a vezetője könnyű sérülést szenvedett.

A 4432-es úton 18 óra 15 perc körül egy Csabaszabadi irányából Békéscsaba felé tartó személygépkocsi a havas úton megcsúszott és keresztbe fordult, majd összeütközött a neki szemből érkező autóval. A balesetnek három sérültje van, a férfi és a két nő sérülései nem súlyosak.

A három személyi sérüléssel járó közlekedési baleset mellett 2019. január 5-én több anyagi káros balesetnél is intézkedtek a rendőrök. A legtöbb baleset oka az volt, hogy a járművezetők nem az útviszonyoknak megfelelő sebességgel hajtottak, tájékoztatta portálunkat Vargáné Dr. Szombati Andrea r. őrnagy a Békés Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője.

A rendőrség ismételten kéri, hogy a balesetek megelőzése érdekében mindenki vezessen óvatosan! Tartsa be a közlekedési szabályokat, sebességét pedig ne az adott útszakaszon megengedetthez, hanem az útviszonyokhoz, illetve a látási viszonyokhoz igazítsa! A vizes, havas, jeges utakon lassítsanak! Emellett tanácsos kerülni a hirtelen fékezést, kormánymozdulatokat. Tartsanak nagyobb követési távolságot és fordítsanak kiemelt figyelmet a láthatóságra, elindulás előtt ellenőrizzék, hogy a járművükön a világítások és az irányjelzők működnek-e!

Békésen, a Kossuth Lajos utcán, egy személygépkocsi megcsúszott, fának, majd egy háznak ütközött. Fotó: police.hu
Close