Lopás Orosházán, közokirat-hamisítás és körözés alapján fogtak meg két románt

Békés megyében 2019. január 4-én személyi sérüléssel járó közúti közlekedési balesetről nem érkezett bejelentés a rendőrségre.

Lopással gyanúsítható férfiakat állítottak elő a rendőrök 2019. január 4-én, Orosházán. A két férfi egy informatikai üzletből vitt el fizetés nélkül egy CD-írót és egy memóriakártyát. Egyikük beszélgetett az eladóval, elterelte a figyelmét, míg társa a kabátja alá rejtette a két terméket, majd távoztak az üzletből. A lopásról az üzlet tulajdonosa 12 órakor tett bejelentést, ezután a rendőrök a gyanúsítottakat 4 óra alatt elfogták.


Közokirat-hamisítás gyanúja miatt intézkedtek a rendőrök 2019. január 4-én 19 óra 30 perc körül Battonyán, a közúti határátkelőhelyen. Egy kisbusszal belépésre jelentkezett egy román állampolgár és a határrendészek a jármű műszaki érvényességet igazoló lapjáról megállapították, hogy az okmány nem eredeti. A 21 éves férfit előállították a Mezőkovácsházi Rendőrkapitányságra, ahol büntetőeljárás indult ellene és gyanúsítottként kihallgatták.

A lőkösházi vasúti határátkelőhelyen 2019. január 5-én 2 óra körül a határrendészek elfogtak egy román állampolgárt, akinek az egyik budapesti kerületi rendőrkapitányság testi sértés miatt elrendelte a körözését. A 25 éves férfi előállították a Gyulai Rendőrkapitányságra, ahol kihallgatták, tájékoztatta portálunkat Vargáné Dr. Szombati Andrea r. őrnagy a Békés Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője.

Close