Tragédia! – Ketten haltak meg szén-monoxid-mérgezés miatt Dévaványán

Ketten haltak meg szén-monoxid-mérgezés miatt Dévaványán az Árpád úton. Jelenleg még folyik a vizsgálat a katasztrófa-védelem a helyszínen van tudtuk meg Feuerwerker Béla Békés Megyei Rendőr-főkapitányság sajtóreferensétől.

A szerencsétlenség egyik áldozata a Dévaványai SE labdarúgója, D. Kristóf (24), akit az édesapjával együtt ért a szörnyű tragédia.

A rendőrség hivatalos közleménye:

Szén-monoxid-mérgezésben vesztette életét egy férfi és fia. A rendőrség foglalkozás körében elkövetett gondatlan veszélyeztetés gyanúja miatt nyomozást rendelt el.

Dévaványán, 2018. december 25-én 14 óra 45 perc körül otthonukban holtan találtak egy 56 éves férfit és 24 éves fiát. A ház fürdőszobájában a kazán és a vízmelegítő is gázzal működött. A nyomozás jelenlegi adatai szerint a gázkazán meghibásodott és a két férfi szén-monoxid-mérgezésben vesztette életét. A Békés Megyei Rendőr-főkapitányság Bűnügyi Osztálya halált okozó foglalkozás körében elkövetett gondatlan veszélyeztetés gyanúja miatt nyomozást rendelt el és szakértők bevonásával vizsgálja a tragédia körülményeit, a büntetőjogi felelősség kérdését. 

A katasztrófavédelem ez alkalomból is felhívja a figyelmet arra, hogy a szén-monoxid mérgezést a legtöbbször a helytelenül használt tüzelő- és fűtőberendezés, kémény okozza. Ezért rendkívül fontos, hogy a kazánokat és a kéményeket minden fűtési időszak előtt ellenőriztessük.

Azokat a helyiségeket, amelyekben a tüzelőberendezés található, rendszeresen szellőztessék, megakadályozva a mérgező gázok felhalmozódását. Ezért szakboltokban kapható elektronikus szén-monoxidjelző készülékekkel jelezhető a veszély!

Close