Baleset Kaszaperen és Mezőkovácsházán, piások buktak Mezőberényben és Dévaványán, körözés alapján intézkedtek Lőkösházán

Békés megyében, 2018. november 17-én két személyi sérüléssel járó közúti közlekedési balesetről érkezett bejelentés a rendőrségre. Kaszaperen, az Árpád utcában, 7 óra 15 perc körül egy személyautó nem biztosított elsőbbséget és elütött egy öt éves gyermeket, aki a gyalogos-átkelőhelyen akart átmenni. A mentők a fiút súlyos sérüléssel vitték kórházba. Mezőkovácsháza külterületén, 9 óra előtt néhány perccel egy személygépkocsi letért az útról, árokba csúszott, majd felborult. A balesetben a jármű vezetője és utasa is könnyebben megsérült.

Ittas járművezetés gyanúja miatt intézkedtek a rendőrök 2018. november 17-én, 0 óra után néhány perccel Dévaványán, a Sport utcában. Egy személygépkocsi vezetőjénél jelzett alkoholfogyasztást a szonda. Miután további két mérés is megerősítette az ittasság gyanúját, büntetőfeljelentést tettek ellene. Emellett szabálysértési eljárás is indul a túrkevei férfi ellen, mert jogosítványa soha nem volt, az autónak pedig nem volt érvényes felelősség biztosítása és a műszaki érvényessége is lejárt.


Ezután, Mezőberényben, a Szénáskert utcából, 21 óra 15 perc körül állítottak elő a rendőrjárőrök szintén egy személyautóval közlekedő férfit. Nála is három légalkoholmérés eredménye lett pozitív, ezért a mezőberényi férfi vezetői engedélyét bevonták és büntetőfeljelentést tettek ellene.

A lőkösházi vasúti határátkelőhelyen, 2018. november 17-én, 4 óra 30 perc körül a rendőrök elfogtak egy román férfit. A 38 éves D. Florin ellen az osztrák hatóságok nemzetközi elfogatóparancsot adtak ki. A férfit a Gyulai Rendőrkapitányság nyomozói őrizetbe vették és értesítették a körözését elrendelő hatóságot, informálta portálunkat Feuerwerker Béla a Békés Megyei Rendőr-főkapitányság sajtóreferense.

Close