Az megvan, hogy Simonka György egyszer csak megjelent a korrupcióellenes infón

Hadházy Ákos képviselő jelentős érdeklődés mellett tartott korrupcióellenes infót Orosházán a Petőfi Sándor Művelődési Központban, ahol egyszer csak megjelent a bűnszervezetben elkövetett költségvetési csalással megvádolt fideszes Simonka György, és egyszerűen leült az emberek közzé.

Információnk szerint igen nagy felháborodást váltott ki a megjelent Simonka György, aki igen felkészülve vélhetően előre megszervezve készült az előadásra, ahol mindent latba vetve próbálta meggyőzni a megjelenteket, hogy ő ártatlan, és nem követte el a bűnszervezetben elkövetett költségvetési csalást. A korrupcióellenes infó Orosházán egyébként rendbontás nélkül lezajlott, a váratlan “vendég” jelenléte ellenére is.


Röpködtek a milliók

Hadházy egyébként két bonyolult, de súlyos helyi esetet próbált feltárni a tájékoztatón. Az egyik arról szólt, hogy egy, az EU által 70 millió forinttal Tótkomlóson felépíteni tervezett autómosó végül miért Orosházán valósult meg.

A másik az Orosházán felsőoktatási kart működtető Kodolányi János Főiskola interdiszciplináris kutatás-fejlesztési programjáról szólt. Ebben a 192 milliós Brüsszel által támogatott projektben – Hadházy szerint szakmailag nem megmagyarázható módon – összesen 88 millió forintos megbízást kapott a Simonkához közel álló Dél-Békés Mezőgazdaságáért Termelőkért Alapítvány.

Hadházy az iránt is érdeklődött, hogy fordulhatott elő az EFOP-os pályázatok egészségügyi állapotfelméréseinél, hogy Tótkomlóson és a több száz kilométerrel távolabb levő Lajoskomáromban ugyanaz a négy cég nyerte el a megbízatást. A független országgyűlési képviselő szerint a megoldás az lehet, hogy az előző parlamenti ciklusban Simonka Varga Gábor mellett ült a parlament üléstermében, aki lajoskomáromi illetőségű.

Ribillió

Itt borult meg a pénteki esemény. Ugyanis szólásra emelkedet Simonka, aki szerint Hadházy folyamatosan hazudozik és csúsztat. A fideszes képviselő szerint a projektekkel minden rendben volt, de ha valaki úgy gondolja, hogy mégsem, tegyen feljelentést. Hadházy erre kijelentette, ez már megtörtént. Erre kissé óvodás módon Simonka rávágta: akkor ő is feljelenti Hadházyt.

Simonka nem állt meg ott, hogy az ellenzéki képviselő “hazudik”. Egy teljes összeesküvés-elmélettel rukkolt elő, előkerült valami háttérhatalom, azt mondogatta, hogy Hadházy külföldi titkosszolgálatok szolgája, egyenesen “ügynöke”. Azzal gyanúsította meg Hadházyt, hogy az európai ügyészséghez való csatlakozást célul tűző akciója során összegyűjtött 700 ezer aláírást eladta külföldön.

Simonka elszabadult hajóágyúnak tűnt a Hadházy-féle eseményen, ugyanakkor tény, hogy Hadházyt is meglepte a fideszes képviselő felbukkanása. Márcsak azért is, mert Simonka közismerten kerüli a nyilvános eseményeket, amióta megvádolta az ügyészség, a Narancs.hu is beszámolt olyan esetekről korábban, ahol hivatalos meghivottként meg kellett volna jelennie, de betegségre hivatkozva végül lemondta.

Simonka viszont most készült, bejelentette, hogy „Mit érdemel az bűnös, aki…?” címmel online fórumot indít, ahol majd Hadházyt fogja pellengére állítani. (A fórum még nem működik.) Magyarán ismét csak a bírálóit akarja támadni. A tájékoztatóra elhozott szórólapján nyolc olyan kérdést fogalmazott meg, amelyek külön-külön is felvetik a rágalmazás és a jó hírnév megsértésének gyanúját.

magyarnarancs.hu nyomán

A korrupcióinfót itt nézheti meg:

Close