Önkormányzati dolgozónak adta ki magát a 33 éves N. Eszter, aki pénzt csalt ki egy idős férfitól Vésztőn

A Szeghalmi Rendőrkapitányság rendőrei 2020. január 23-án csalás miatt előállítottak egy vésztői nőt. A gyanú szerint a 33 éves N. Eszter bement egy idős férfi házába 2020. január 14-én 8 óra 30 perc körül, Vésztőn. A tulajdonosnak azt mondta, hogy önkormányzati dolgozó és az intézmény szolgáltatásaiért járó díjakat jött beszedni. A férfi közel 60 ezer forintot adott át neki. A rendőrség csalás vétség miatt indított büntetőeljárást ellene, tájékoztatta portálunkat Lipták András c. r. törzsőrmester a Békés Megyei Rendőr-főkapitányság sajtóreferense.


A trükkös tolvajok, csalók a leggyakrabban azt használják ki, hogy az idősek egyedül élnek, szívesen veszik, ha valaki beszélget velük, meghallgatja őket. Ezzel könnyen a bizalmukba férkőznek és elviszik a megtakarított pénzüket, becsapják őket.

A Békés Megyei Rendőr-főkapitányság kéri, hogy a bűncselekmények megelőzése érdekében a fiatalabb családtagok beszéljenek szüleiknek, nagyszüleiknek arról, hogy milyen esetekről hallottak, olvastak, és milyen veszélye lehet annak, ha előzetes egyeztetés nélkül becsengető ismeretleneknek nyitnak ajtót. Mondják el nekik azt is, hogy szükség esetén éjjel nappal kérhetnek rendőri segítséget a 112-es segélyhívón.

Close