Tíz határsértőt fogtak el a rendőrök Békés megyében

A külföldiek személyazonosságukat és magyarországi tartózkodásuk jogszerűségét nem tudják hitelt érdemlően igazolni, ezért a rendőrök előállítják őket.

Békés megyében, Dombegyház és Kisdombegyház között, 2020. január 15-én 6 óra 45 perc körül feltartóztattak a rendőrök tíz külföldit. Egyikük sem tudja hitelt érdemlően igazolni személyazonosságát, valamint azt, hogy jogszerűen tartózkodik Magyarországon, ezért a rendőrök előállítják őket a Battonya Határrendészeti Kirendeltségre.

16:55

Visszakerültek Romániába a Békés megyében elfogott határsértők

A külföldiek közül egy palesztin, három egyiptomi, hat pedig szír állampolgárnak vallotta magát. Személyazonosságukat, valamint azt, hogy jogszerűen tartózkodnak Magyarországon, nem tudták hitelt érdemlően igazolni. A rendőrök előállították mindannyiukat a Battonya Határrendészeti Kirendeltségre, ahol megtörtént a meghallgatásuk, majd 2020. január 15-én 16 óra 30 perckor átadták őket a román hatóság képviselőinek, tájékoztatta portálunkat Feuerwerker Béla c. r. alezredes, Békés Megyei Rendőr-főkapitányság sajtóreferense.

Close