Raffai János lett Orosháza 1. számú választókerület önkormányzati képviselője

Raffai János

Mint arról korábban portálunk is beszámolt a mai napon a Békés megyei Orosháza 1-es egyéni választókerületében az októberi választáson kialakult szavazategyenlőség miatt tartottak időközi választást. A képviselői helyért hárman indultak, és 2261-en szavazhatnak. Az időközi választáson a szavazatok többségét Raffai János kapta, így ő képviselheti Orosháza 1-es választókerületét.

“Hatalmas ellenszélben kellett kampányolnunk, a Fidesz nagyon komolyan vette a választást. Itt volt a megyei elnökük, az országgyűlési képviselőjük, még ma is az utcát járták folyamatosan

– nyilatkozta Szabó Ervin, a Jobbik orosházai elnöke és városi képviselője.

Hozzátette:

sajnos nagyon alacsony volt a részvétel, de ez egy időközi választáson azért nem is olyan meglepő. Emlékeztetett: a Közösen Orosháza Városáért lokálpatrióta egyesület mögött ott vannak az ellenzéki pártok, így a Jobbik, a Momentum és a DK, illetve a Mindenki Magyarországért Mozgalom.

“Ez nekünk erőt ad, és továbbra is azt mondjuk: együtt, közösen. Együtt, közösen dolgozunk tovább, ahogyan most is, úgy a jövőben is”

Újságírói kérdésre, miszerint vállalja-e a képviselő jelöltséget, amennyiben Simonka György lemondani kényszerül és új országgyűlési választásra kerül sor a körzetben, igent mondott Szabó Ervin.

Raffai János (A Közösen Orosháza Városáért! – Jobbik – Momentum – DK – Mindenki Magyarországa Mozgalom) nyert 351 szavazattal. Tóth Zoltánné (Fidesz-KDNP) 301 szavazatot, míg Ujj György Imre (Munkáspárt) 8 szavazatot kapott.

Dr Szabó Ervin és Raffai János

Close